accident moto

Vorbe rele sau vorbe grele ...
Avatar utilizator
Vittore
Plutonier de tastatura
 
Mesaje: 402
Membru din: 5 Martie 2012
Localitate: Bucuresti
Voturi: 14 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde Vittore » 20 Octombrie 2014, 22:48

ia-i tata banu , 1500 euro si-ti cumperi altul , p-asta lovit mi-l vinzi mie de piese pt jumatatea din spate m-ar interesa (in rate), pe de alta parte si cu RCA-ul lui poti face treaba , eu am patit-o ,
o tipa cu masina de firma serioasa mi-a daramat vechiul Burgman , cei de la Asirom au facut o constatare parca erau dusmanii firmei nu salariatii ! s-a luat in calcul faptul ca masina ei mi-a impins scuterul si acesta fiind pe cric lateral s-a rasturnat pe partea cealalta , un deviz facut de o reprezentanta valora acum 5 ani 8400 lei !m-a invatat o avocata sa cer despagunire cu reparatie in regie proprie unde nu ti se plateste tva-ul si manopera , astfel ca am incasat 4150 lei ! in o saptamana , altfel dura cam 3 luni fara scuter ! era primavara e adevarat

si un sfat pentru toti : nu le mai bagati fratilor la iernat ! se merge lejer pana la +5 grade !

burg400
Soldat de tastatura
 
Mesaje: 18
Membru din: 8 Octombrie 2014
Localitate: bucuresti
Voturi: 0 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde burg400 » 22 Octombrie 2014, 02:24

Care sunt pasii de urmat? :-?

Avatar utilizator
Paul_fly
Soldat de tastatura
 
Mesaje: 28
Membru din: 13 Mai 2014
Localitate: Alba Iulia
Voturi: 1 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde Paul_fly » 22 Octombrie 2014, 20:58

Dupa ce ai procesul verbal de la Politie si copia RCA de la vinovat, suni la nr. de tel. de pe polita.(conform legii ai la dispozitie 3 ani de la data producerii accidentului sa deschizi un dosar de dauna iar din momentul deschiderii dosarului doar 2 ani ca sa prezinti asiguratorului toate documentele solicitate).
Primesti un nr. de call center (aici depinde de fiecare asigurator) unde vei comunica data accdentului, nr. asigurarii si datele de pe PV dupa care vei primi un numar de dosar de dauna.
Veti stabili de comun acord cu operatorul o data la care insp. constatator o sa vina sa faca constatarea pagubei. Probabil, la acea data sau ulterior ei, o sa dai o declaratie scrisa a ceea ce s-a intamplat. La fel si vinovatul s-ar putea sa fie chemat cu auto la poze si o declaratie, asta nu-i o regula, dar conform legii asiguratorul are acest drept.
Din acest moment exista 2 variante de despagubire:
1. reparatia motorului intr-un service autorizat. Recomand aceasta vairanta macar pentru o verificare, duci motorul intr-un service care sa-ti faca un deviz de reparatie sa ai o idee la cat se ridica reparatia sa vezi daca merita sa accepti oferta in regie proprie.
2. despagubire in regie proprie, unde asiguratorul iti face o oferta pe care o poti accepta sau nu.
Si inca ceva, tinand cont ca ai suferit vatamari mergi la doctor scoate un certificat medical si cere despagubiri si pentru vatamari corporale.
PS: nu astepta banii de la compania de asigurari pana nu ai completat cererea de despagubire in care sa mentionezi contul bancar in care sa-ti vireze banii.
Sa ai bafta si rabdare ! !!

burg400
Soldat de tastatura
 
Mesaje: 18
Membru din: 8 Octombrie 2014
Localitate: bucuresti
Voturi: 0 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde burg400 » 23 Octombrie 2014, 19:02

salutari...am fost azi la udristei

soferul a fost declarat vinovat... articolul 59/2 (banuiesc ca neacordare de prioritate) , i s-a suspendat permisul, i s-a facut dosar de cercetare penala...
mie mi s-a oprit talonul ca nu aveam itp-ul valabil mi s-a spus ca imi da si amenda de 960ron dar nu mi s-a dat sa semnez sau sa mi se dea procesul verbal pt amenda... ciudat... ( adica nu mi-a dat amenda pana la urma?! ) pt lipsa asigurarii nu mi s-a dat amenda... a uitat probabil... :spritz:
mi s-a dat dovada de reparatie si o foaie care e valabila de pe 15 pana pe 30 luna curenta in care scrie ca mi s-a retinut talonul pt ca autovehicolul a fost implicat intr-un accident si nu avea itp valabil? (WTF ?? asta la ce imi foloseste?) si cam atat mi s-a dat... nu mi s-a dat copie dupa asigurarea lu ala... printre alte vorbe politistul mi-a zis ca nu voi fi despagubit de asigurarea lu ala... deoarece nu am itp valabil.... asa sa fie? mentionez ca politisti erau recalcitranti si aveau un comportament de ferentari si un chef de munca de te doare la p*** .... binenteles ca nu m-am luat cu ei in gura ca nu avea rost L-)

problema e cum fac sa imi iau talonul inapoi? ca nu sunt eu proprietarul.. in schimb am contract cu proprietarul... care sunt pasii de urmat de aici inainte? si ma intreb de ce nu mi-a dat copie dupa asigurarea lu ala... :-w

burg400
Soldat de tastatura
 
Mesaje: 18
Membru din: 8 Octombrie 2014
Localitate: bucuresti
Voturi: 0 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde burg400 » 25 Octombrie 2014, 09:54

Vroiam sa spun ca mi s-a dat autorizatie de reparare si copie dupa procesul verbal de constatare pe care l-au intocmit politisti la fata locului. In care scrie ca ala e vinovat si ca ambele autovehicole aunsuferit daune si ca eu am fost vatamat corporal, si ca in cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala care va fi solutionat de biroul cercetari infractiun rutiere sector2.... plus dovada pentru talon care e valabila pana pe 30..... dar la ce imi foloseste? Si ce sa fac in continuare? :-?

burg400
Soldat de tastatura
 
Mesaje: 18
Membru din: 8 Octombrie 2014
Localitate: bucuresti
Voturi: 0 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde burg400 » 28 Octombrie 2014, 14:07

se poate inchide... multumesc pt sfaturi

Avatar utilizator
Vittore
Plutonier de tastatura
 
Mesaje: 402
Membru din: 5 Martie 2012
Localitate: Bucuresti
Voturi: 14 (detalii)

Re: accident moto

Mesajde Vittore » 31 Octombrie 2014, 08:35

Să nu te superi , luxul și prostia se plătesc în viață ! Nu au prea fost sfaturi aici , 125 lei era RCA pe 6 luni și 75 lei ITP , cu 200 rezolvai totul , așa.........

Anterior

Înapoi la Sunt nervos ...!!!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • Publicitate
cron